Organisatorisk Brugerinddragelse: En guide til brugerrepræsentation i praksis

ViBIS har udarbejdet et inspirationskatalog, der tager fat på forudsætningerne for arbejdet med brugerrepræsentation og giver en trin-for-trin guide til arbejdet i praksis.

Organisatorisk brugerinddragelse er på dagsordenen mange steder i sundhedsvæsenet. For når man inddrager brugernes perspektiv i forhold til planlægning, udvikling og evaluering af sundhedsvæsenet, skaber man et mere brugercentreret sundhedsvæsen.

Hos nogle organisationer er organisatorisk brugerinddragelse efterhånden blevet en fast del af arbejdet, mens det for andre er et nyt område. Men hvordan gør man helt praktisk, når man skal samarbejde med sundhedsvæsenets brugere – patienterne og de pårørende?

Det efterspørger mange organisationer viden om. Derfor har ViBIS udarbejdet denne publikation, der både er en introduktion og en trin-for-trin guide til organisatorisk brugerinddragelse.

Publikationen er udarbejdet på baggrund af udvalgt litteratur, evalueringer samt praksiserfaringer. Den er inddelt i de to kapitler, som kan læses uafhængigt af hinanden.

Det første kapitel er en introduktion til arbejdet med brugerrepræsentation, der tager fat på de nødvendige overvejelser, man er nødt til at gøre sig i arbejdet. Det andet er en guide til arbejdet med brugerrepræsentation i praksis. 

Se publikationen her.

Dato