Ændring i sygedagpenge kræver effektiv udredning

Høringssvar
none

Danske Patienter er glade for, at ingen sygemeldte kommer til at stå uden indtægt, men ændringen stiller krav til mere effektive udredningsforløb.

Nye forlængelsesmuligheder sikrer, at den sygemeldte har ret til sygedagpenge eller ressourceforløbsydelse under sygdomsforløbet. Det glæder Danske Patienter, der dog samtidig påpeger, at det øger kravene om effektive udredningsforløb.

En ændring af sygedagpengereformen forlænger den sygemeldtes mulighed for at få sygedagpenge, medmindre det efter fem måneder bliver vurderet, at den sygemeldte skal indgå i et jobafklaringsforløb, hvor man i stedet modtager en såkaldt ressourceforløbsydelse.

I et nyt høringssvar udtrykker Danske Patienter glæde over, at de sygemeldte ikke længere skal leve i frygt for helt at miste deres indtægt - men den korte tidsramme gør det nødvendigt, at udredningsforløbene bliver effektive.

Kræver at udredningsretten overholdes

De effektive udredningsforløb stiller især krav om, at udredningsretten på 30 dage bliver overholdt - på den måde undgår man også at presse patienter ind i jobafklaringsforløb, før de er udredte.

Danske Patienter mener, at det bliver en stor udfordring og forpligtelse at sikre, at indholdet af udredningsforløbene bliver af høj kvalitet og at de er velkoordinerede mellem kommuner og regioner.

Læs hele høringssvaret her.