Bedre adgang til fast læge på plejehjem

Høringssvar
none

Danske Patienter er positiv over for nyt forslag, der vil sikre beboere ret til at vælge den læge, der er fast tilknyttet til plejehjemmet.

En ændring vil sikre, at beboere på landets plejecentre kan vælge den læge, som er tilknyttet deres plejecenter – også selvom der er lukket for tilgangen af nye patienter. Danske Patienter er positiv over for forslaget, da det vil sikre en bedre adgang til valg af læge for den ældre patient.

En landsdækkende ordning skal sikre fast tilknyttede læger til beboer på plejecentre. Ordningen er en del af satspuljen og vil gradvist blive indført fra 2016 til 2019.

Forbedrer adgangen til valget af læge

Ordningen betyder, at beboere på plejecentre bliver tilbudt at vælge den læge, som er fast tilknyttet til det enkelte plejecenter. Den enkelte beboer kan også fortsat frit vælge en anden læge inden for de gældende rammer af regler om valg og skift af læge.

Forslaget vil tilføje beboere på plejecentre, som ønsker at skifte til en fast tilknyttet læge, til listen over borgere, der kan skifte til en læge eller klinik, som har lukket for tilgangen af nye patienter.

Danske Patienter er positive over for den foreslåede ændring, som vil betyde, at beboerne på plejecentrene får bedre adgang til at vælge den almen praktiserende læge, som er tilknyttet til netop deres plejecenter.

Læs høringssvaret her.

Ros til handleplan for den ældre medicinske patient

none
Indsatsen for den ældre medicinske patient skal styrkes. Det er derfor positivt, at der i 2016 er afsat flere penge til at styrke kommunernes akutfunktioner og til at løfte de faglige kompetencer i den kommunale hjemmesygepleje.

Læs mere om handleplanen her.