Behandlerfarmaceuter kan gavne patientsikkerheden

Høringssvar
none

Danske Patienter bakker op om forslag om, at der skal være behandlerfarmaceuter på apotekerne. Det kan gavne patientsikkerheden.

Ni ud af 10 danske apotekere oplever, at de dagligt må skuffe borgere, der kommer ind ad døren uden en gyldig recept på deres faste medicin. Og mere end hver fjerde borger har inden for det seneste år oplevet at stå på apoteket og mangle en gyldig recept på deres faste medicin. Det viser analyser fra Danmarks Apotekerforening.

Det betyder, at patienterne må gå tomhændede hjem, og ofte enten må afbryde deres behandling eller sidde i telefonkø hos lægevagten for at få recepten fornyet.

Med et nyt forslag skal såkaldte behandlerfarmaceuter ansat på apoteket kunne genordinere visse typer receptpligtig medicin, hvis borgeren mangler en gyldig recept og ikke kan få fat i sin læge.

Danske Patienter bakker op om forslaget og mener, at det kan gavne patientsikkerheden, at patienten er i direkte dialog med en behandlerfarmaceut om genordination – fremfor at det foregår via onlinebestilling, som det ofte er tilfældet i dag.

Læs høringssvaret her.

Emne

Medicin på pause udfordrer patientsikkerheden

none

Der sker alt for ofte fejl, når dosisdispenseret medicin bliver sat på pause ved indlæggelser, mener Danske Patienter.

Læs mere her.