Bekendtgørelse fjerner vigtigt tilbud

Høringssvar
none

Tilbud om en række ernæringspræparater bliver nu fjernet, fordi de ikke fuldt ud dækker næringsbehovet. Men det betyder, at visse patientgrupper ikke får hjælp til næring.

Ny bekendtgørelse vil fjerne tilbud om en række ernæringspræparater. Men det er ikke alle patienter, der kan bruge de såkaldt fuldgyldige præparater, og derfor advarer Danske Patienter mod tiltaget.

Fremover kan patienter kun få tilbudt fuldgyldige ernæringspræparater. Det bekymrer Danske Patienter, fordi nogle patienter kan have svært ved at indtage en del af de fuldgyldige ernæringspræparater, hvis de er for massive eller for bastante. De kan for eksempel have en mælkelignende konsistens, som blandt andet kræftpatienter vil få kvalme af.

Hidtil har patienter i stedet for kunne benytte sig af ikke-fuldgyldige ernæringspræparater – det vil sige præparater, som ikke fuldt dækker en patients ernæringsbehov – som for eksempel juicedrikke, men nu bliver det tilbud fjernet. Det betyder ifølge Danske Patienter, at visse patientgrupper vil opleve, at deres behov for hjælp til ernæring underkendes i forhold til de patienter, der bedre kan anvende og få gavn af de fuldgyldige ernæringsdrikke.

Læs hele høringssvaret her.