Fem datacentre bør samles til ét

Høringssvar
none

Der skal oprettes fem regionale datacentre til at understøtte udviklingen af personlig medicin. Men hvorfor ikke samle kompetencerne i ét center, spørger Danske Patienter i høringssvar.

Danske Patienter bakker op om etableringen af datastøttecentre, som kan være med til at intensivere udvikling og brug af personlig medicin. Men Danske Regioners forslag om at oprette fem regionale centre i stedet for ét nationalt undrer.

Ifølge Danske Patienter vil det højne fagligheden, at man samler kompetencerne og ressourcerne i ét center. Desuden vil man undgå at skulle bruge ressourcer på tværsektoriel rådgivning og støtte, hvis det bliver samlet nationalt.

Hvem er målgruppen?

I et høringssvar til forslaget opfordrer Danske Patienter desuden til, at man afklarer målgruppen for de nye centre, så det er tydeligt, om andre forskningsmiljøer end de regionale og universiteterne kan få adgang til data og støtte.

Forskning på baggrund af data er blandt andet en central opgave for patientforeninger som Kræftens Bekæmpelse, og det er ifølge Danske Patienter vigtigt, at forskningsmiljøer i patientforeninger ikke bliver stillet dårligere i forhold til dataadgang end i dag.

Læs høringssvaret her.

Sundhedsdata er en forudsætning til kvalitet

følge Danske Patienter er det helt afgørende, at der også i fremtiden er adgang til at forske i danskernes sundhedsdata.

I den forbindelse er der to helt afgørende hensyn at tilgodese på patientens vegne. Krav på datasikkerhed, og krav på at få en behandling af højeste kvalitet – gennemført på en sikker måde.

Læs mere her.