Fleksible faggrænser er en del af løsningen på sundhedsvæsenets problemer

Høringssvar
none

Vi skal tænke innovativt, hvis presset på sundhedsvæsenet skal lettes. Danske Patienter bakker som udgangspunkt op om, at man åbner op for at gøre faggrænser mere fleksible, hvor det er fagligt forsvarligt.

Sundhedsvæsenet er udfordret af personalemangel, lange ventetider og knappe ressourcer – og det kan risikere at gå ud over patientsikkerheden. I et nyt lovforslag vil sundhedsministeriet gøre det muligt at udnytte sygeplejerskernes kompetencer bedre, så de for eksempel kan ordinere visse former for medicin.

Danske Patienter bakker som udgangspunkt op om lovforslaget. Der er brug for, at man ser innovativt på nye løsninger, og herunder også på åbenhed om fleksible faggrænser mellem sundhedsvæsenets personaler.

Men det er afgørende, at fleksibilitet i faggrænser ikke kompromitterer patientsikkerheden, og at ændringer i faggrænser er baseret på dokumentation og systematisk vidensopsamling, skriver Danske Patienter i et høringssvar til lovforslaget.

I et høringssvar til lovforslaget opfordrer Danske Patienter derfor til, at man præciserer forslaget, så det er tydeligt, at der skal måles og evalueres på, om ændringerne har betydning for patientsikkerheden og ressourcetrækket. På nogle områder vil det være nødvendigt, at man overvåger området tæt, så kvalitetsbrist hurtigt bliver opdaget – for eksempel i forhold til afhængighedsskabende medicin.

Læs høringssvaret her.