National demensplan lover godt

Høringssvar
none

En handlingsplan for demensområdet indeholder en lang række gode målsætninger og initiativer. Det skriver Danske Patienter i et høringssvar.

Regeringen er kommet med et oplæg til Danmarks nye nationale handlinsgplan, der indeholder tre overordnede mål for demensindsatsen frem mod 2025.

Planen skal sikre, at behandlingen af demensramte sker med udgangspunkt i den enkeltes behov, og at indsatsen er fokuseret på tidlig opsporing, høj kvalitet og den nyeste viden. Derudover skal pårørende til demensramte i højere grad tilbydes rådgivning og støtte og inddrages aktivt i patientens forløb.

Indsatsen vil dermed forbedre forholdene for både demenspatienter og deres pårørende – og Danske Patienter er positive over for, at regeringen er kommet med et oplæg til en sådan plan. Men de dele af indsatsen, der omhandler brugerinddragelse, højere kvalitet og et bedre samarbejde på tværs af sundhedsvæsenets aktører, er også relevant for en række andre grupper af patienter.

Danske Patienter håber derfor, at regeringens nye initiativer på sigt vil komme andre patientgrupper til gode og på den måde være med til at videreudvikle sundhedsvæsenet generelt.

Læs høringssvaret her. 

At være pårørende til demensramt

Marie Lenstrup er gift med John, der lider af parkinson og demens. I videoen fortæller hun om, hvordan det har påvirket hende både fysisk og psykisk at være pårørende.