Ophævelse af forskerbeskyttelse er en god idé

Høringssvar
none

Danske Patienter støtter, at man ophæver forskerbeskyttelsen. Man skal dog etablere procedurer som afgrænser, hvem der kan tage direkte kontakt til borgerne.

Danmark har nogle af de mest opdaterede personregistre i verden. Det giver mulighed for at bedrive forskning i verdensklasse - forskning, som kan forbedre sundhedsvæsenet. Men desværre er et stort antal borgere registreret som forskerbeskyttede. Danske Patienter støtter derfor et nyt lovforslag, der vil ophæve forskerbeskyttelsen.

Danske Patienter er af den opfattelse, at patienter gerne vil medvirke til at forbedre effekten af sundhedsvæsenets indsats. Derfor mener organisationen, at det store antal borgere, der er registretet som forskerbeskyttede, baserer sig på en misforståelse af, hvad forskerbeskyttelse indebærer.

En ophævelse af forskerbeskyttelsen vil dog kræve, at man etablerer procedurer som afgrænser, hvem der kan tage direkte kontakt til borgere og patienter. Kontakten bør ifølge Danske Patienter altid foregå gennem en offentlig myndighed.

Derudover er det vigtigt at sikre, at personer i særlige situationer kan få en ny forskerbeskyttelse.

Læs hele høringssvaret her.