Patienter bliver snydt for kørselsgodtgørelse

Høringssvar
ældre mand bil

Det er ikke altid, at patienter får refunderet det korrekte beløb for transport, som de har ret til. Det betyder, at de selv må til lommerne – og det kan få nogle til at fravælge et behandlingstilbud.

Når man som patient har mere end 50 kilometers kørsel til og fra et genoptræningssted, så har man ret til at få refunderet beløbet efter en takst, som varierer afhængigt af, om man går i et kommunalt genoptræningscenter eller til specialiseret genoptræning.

I praksis oplever mange patienter dog, at der er rod med at få refunderet efter den rigtige takst. Det er især de patienter, som har lang transport til det specialiserede behandlingssted, der oplever at få en lavere godtgørelsen end den, de er berettiget til, fordi de kun bliver refunderet for udgifter svarende til afstanden til det behandlingssted, hvor behandlingen ville have fundet sted efter kommunalbestyrelsens visitationskriterier.

Det er problematisk for de patienter, som kan have vanskeligt ved selv at stå for dyr transport – og det kan i sidste ende få indflydelse på, om patienterne får det tilbud, som de har behov for, skriver Danske Patienter i et høringssvar.

Danske Patienter opfordrer derfor sundhedsministeriet til at tydeliggøre forskellen på de to takster i en ny bekendtgørelse på området.

Læs høringssvaret her.

Danske Patienters transportpolitik

none

Alle skal have let og lige adgang til sundhedsydelser. Danske Patienter mener ikke, at befordring er et frynsegode for patienterne, men derimod en integreret del af behandlingen.

Læs Danske Patienters politik for transport her.