Positivt med en klarere reproduktionslov

Høringssvar
none

En ændring af reproduktionsloven betyder, at kvinder skal have indhentet udtrykkeligt skriftligt samtykke fra manden om, at hun må anvende sæd efter hans død.

En ændring af reproduktionsloven kommer blandt andet til at betyde klare regler for, hvornår kvinder kan fortsætte behandlingen mod ufrivillig barnløshed – også efter deres ægtefælle eller partners død. Det er positivt med klare regler på området, mener Danske Patienter.

Når kvinder er i behandling for ufrivillig barnløshed skal der fremover være givet et udtrykkeligt skriftligt samtykke fra manden om, at hun må anvende sæd eller befrugtede embryoner efter hans død. Det er en ændring, som opdaterer loven til at være i tråd med de grundlæggende patientrettigheder, og det er derfor en ændring, som Danske Patienter bakker op om i et nyt høringssvar.

I høringssvaret opfordrer Danske Patienter til, at loven henviser til de uddybende regler om information og samtykke, så patienter i behandling bliver klar over deres rettigheder.

Læs hele høringssvaret her.

Gravides behov skal imødekommes

På Odense Universitetshospital (OUH) kan gravide og deres pårørende ringe og maile med jordmødrene, hvis behovet opstår.

Læs mere her.