Positivt med nyt register for hospitalsmedicin

Høringssvar
none

Danske Patienter mener, at et nyt medicinregister for hospitalerne kan give et godt overblik over den enkelte patients medicinforbrug. Men de private hospitaler bør også indberette.

Samlet viden om forbruget af lægemidler i Danmark har stor betydning for at forbedre patienters behandling og løbende at sikre et effektivt, sammenhængende og sikkert sundhedsvæsen.

Derfor aftalte regeringen og Danske Regioner med økonomiaftalen for 2017 at etablere et nationalt individbaseret medicinregister for hospitalerne.

I et høringssvar til bekendtgørelsen om det nye register skriver Danske Patienter, at det er positivt med et sådant register, fordi det vil ligestille de patienter, som bliver behandlet på hospitalet, med patienter, der bliver behandlet hos en praktiserende læge.

Dog mener Danske Patienter, at også privathospitaler bør være underlagt den lovpligtige indberetning.

Godt med et nationalt overblik

Med det nye sygehusmedicinregister får man et samlet nationalt overblik over den forbrugte sygehusmedicin, der ellers kun foreligger lokalt i hospitalerne registreringssystemer. Det gør det for eksempel muligt at følge den enkelte patients medicinforbrug, at udføre videnskabelige undersøgelser af lægemiddelbehandling på hospitalerne og holde bedre øje med bivirkninger.

Sygehusmedicinregistret bliver etableret i regi af Sundhedsdatastyrelsen, som blandt andet bruger oplysningerne til at lave statistikker og analyser over forbruget af medicin.

Oplysningerne er med til at styrke myndighedernes beslutninger i lægemiddelspørgsmål, som for eksempel beslutninger om revurdering af medicintilskud og opfølgning på tilskudsændringer samt vurdering af, om retningslinjerne for brug af lægemidler bliver fulgt.

Læs hele høringssvaret her.

Tema om multisygdom

none

Næsten 1,2 millioner danskere lider af to eller flere kroniske sygdomme – også kaldet multisygdom.

Multisyge patienter tager ofte meget medicin, og det kan være svært at bevare overblikket over de mange behandlinger.

Læs vores tema om multisygdom her.