Tattoo-kunder kan øge ventetid for patienter med hudsygdom

Høringssvar
none

Strammere regler for fjernelse af tatovering kan betyde endnu længere ventetider for patienter med kroniske hudlidelser, fordi hudlæger i forvejen er under pres, frygter Danske Patienter.

Mange patienter, der lider af kroniske hudsygdomme som for eksempel psoriasis, må vente længe på en tid hos hudlægen. Nogle steder op til et halvt år. Danske Patienter frygter, at ventetiden nu vil blive forlænget yderligere med en ny bekendtgørelse for fjernelse af tatovering.

Reglerne bliver strammet op, så fjernelse af tatovering skal varetages af en uddannet dermatolog. Det bekymrer Danske Patienter, fordi hudlægerne i forvejen er under pres for at behandle patienter med kroniske hudsygdomme.

Patienter står i kø

Ifølge Danske Patienter bør kosmetiske fjernelser af tatoveringer ikke gå foran alvorlige, kroniske hudlidelser, og den nye bekendtgørelse vil gøre det nødvendigt at sikre optimal behandling af de patienter, der er forvejen står i kø til behandling.

Danske Patienter anbefaler i stedet, at opgaven med at fjerne tatoveringer bliver udført af personale, som er godkendt til opgaven, som for eksempel tatovører eller private laserklinikker, så ydelsen ikke går fra hudlægens tid eller budget.

Alternativt bør man se på, om regionerne kan tilskrives flere ydernumre, så flere hudlæger har mulighed for at åbne praksis.

Læs Danske Patienters høringssvar til bekendtgørelsen her.

Trines gemte sig i skolen – hudsygdom gjorde hende usikker

none

Trine Juhl Nielsen havde en udfordrende skoletid. Hun følte, at alle kiggede på hendes hudsygdom og talte grimt om hende. En dag blev det for meget, og hun besluttede at tale åbent om sygdommen.

Læs Trines historie her.