Vaccinationer til sårbare persongrupper skal foregå i trygge rammer

Høringssvar
Vaccine

Det er godt og vigtigt, at sårbare persongrupper fortsat tilbydes gratis vaccination mod influenza og Covid-19. Tilbuddet skal henvende sig til alle sårbare persongrupper og foregå i trygge omgivelser, mener Danske Patienter.

I et høringssvar vedrørende bekendtgørelser om sæsonvaccinationer, bakker Danske Patienter op om, at man fortsætter et gratis tilbud om vaccinationer til sårbare persongrupper.  

Dog bør tilbuddet henvende sig til alle sårbare persongrupper og ikke blot ældre over 65 – for eksempel lungepatienter og kræftpatienter med nedsat immunforsvar. 

Danske Patienters mener desuden, at vaccinationerne børforegå hos egen praktiserende læge, i stedet for i de pop up-vaccinationssteder vi kender fra corona-tiden. Forholdene ved egen læge vil blandt andet kunne skabe mere tryghed og mindske smitterisikoen. 

Hvis man primært satser på initiativer som pop up-vaccinationssteder, risikerer man, at visse personer helt fravælger vaccination på grund af mangel på vaccinationstilbud i trygge og sikre rammer hos egen læge. Danske Patienter opfordrer derfor til, at man inddrager alment praktiserende læger i større omfang end hvad der i høringsbrevet er lagt op til, skriver Danske Patienter i høringssvaret.  

Læs hele høringssvaret her