Vigtigt at sikre kvaliteten i genoptræningstilbud

Høringssvar
none

Danske Patienter er glade for nyt forslag, der giver patienter frit valg på genoptræningsområdet. Det kan give hurtigere adgang til genoptræning – men man skal sikre kvaliteten i de private tilbud.

Som noget nyt har patienter udsigt til frit at kunne vælge et genoptræningstilbud hos en privat leverandør, når de bliver udskrevet fra hospitalet, hvis der ikke er plads i et kommunalt tilbud.

Danske Patienter er positive over for forslaget, fordi det er gavnligt for patienter at påbegynde genoptræning hurtigst muligt. I et høringssvar påpeger Danske Patienter dog, at det er ligeså vigtigt, at der er styr på kvaliteten i genoptræningstilbuddene hos de private udbydere.

Patienters behov er forskellige

Ifølge Danske Patienter det afgørende for forløbets resultat, at alle patienter får tilbudt den genoptræning, der passer til netop deres behov. Patienters genoptræningsbehov er nemlig forskellige – og ofte komplicerede, hvor der kræves en tværfaglig indsats.

Derfor bør man sikre, at de private leverandører er i stand til at levere den samme vifte af tilbud og den samme geografiske dækning, som kommunerne kan. Ellers ender de private tilbud med at blive af dårligere kvalitet end de kommunale af slagsen.

Læs Danske Patienters høringssvar her.

Genoptræningsgaranti kræver fokus på kvalitet

Patienterne skal have sikkerhed for, at de får den rigtige genoptræning, uanset om det er et privat eller kommunalt tilbud.

Det skrev blandt andre Danske Patienter i et debatindlæg i Jyllands-Posten i november 2017.

Læs debatindlægget her.