Åbenhed om lægemiddelskadeafgørelser er vigtig

Høringssvar
none

Danske Patienter undrer sig over ny bekendtgørelse, der vil undtage lægemiddelskadeafgørelser fra offentlighedsloven.

Mulighed for aktindsigt i afgørelser om lægemiddelskader i Patientforsikringen er i offentlighedens interesse. Derfor udtrykker Danske Patienter i et høringssvar bekymring for ny bekendtgørelse, der vil undtage sagerne fra offentlighedsloven.

Ifølge Danske Patienter er det vigtigt, at der er åbenhed om forhold, der vedrører behandling af patienter. Tidligere sager fra psykiatrien om medicinering viser, at det har bred interesse blandt befolkningen, og ud fra en samfundsmæssig betragtning giver det derfor mening, at der er åbenhed om afgørelser i lægemiddelskader.

Ved at afskære offentligheden mulighed for at få aktindsigt i afgørelser mener Danske Patienter, at det primært er industrien der bliver tilgodeset, fordi de kan have en kommerciel interesse i at begrænse offentlighedens adgang til oplysninger om behandling med præparater, der kan udløse erstatninger til patienter.

I og med, at det er Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, der finansierer de lægemiddelskader, der bliver udbetalt til patienterne, bør offentligheden ifølge Danske Patienter have adgang til afgørelserne.

Læs hele høringssvaret her.