Behov for anbefalinger om cannabis og kørekort

Høringssvar
none

Førerevnen hos personer, der er i behandling med cannabisekstrakt, bør ske efter en konkret lægefaglig vurdering på lige fod med andre typer af afhængighedsskabende lægemidler, mener Danske Patienter.

Danskere må ifølge færdselsloven ikke føre bil eller få fornyet deres kørekort, hvis de har bevidsthedspåvirkende stoffer i blodet – medmindre stofferne er indtaget efter lovlig recept.

Sundhedsstyrelsen er i øjeblikket ved at revidere deres vejledning om ordination af afhængighedsskabende lægemidler, og i et høringssvar skriver Danske Patienter, at cannabisekstrakt, der bruges som led i behandling for sygdom, bør blive vurderet på lige fod med andre lægemidler.

Sundhedsstyrelsens vejledninger bør ifølge Danske Patienter indeholde anbefalinger, der lægger op til konkrete og lægefaglige vurderinger, der beror på lægemidlets mængde og bevidsthedspåvirkende effekt – ligesom det er tilfældet med andre afhængighedsskabende lægemidler.

Læs hele høringssvaret.

Nemmere adgang til cannabis

Patienter, der har udtømt deres muligheder for at få lindret symptomer, bør ifølge Danske Patienter få adgang til mere uforarbejdede cannabisprodukter – uden at de gør sig til kriminelle.

Læs mere her.

Emne

Cannabis til patienter

none

Flere patienter oplever, at et begrænset indtag af cannabisprodukter kan lindre deres symptomer og forbedre deres livskvalitet.

Læs Danske Patienters anbefalinger på området her.