Brugerne bør være med i udvalg bag sundhedsaftaler

Høringssvar
none

Sundhedskoordinationsudvalgene, der har ansvaret at udarbejde sundhedsaftaler mellem region, kommune og almen praksis, bør også have en brugerrepræsentant, skriver Danske Patienter i høringssvar.

For at styrke sammenhængen i behandlingsforløb på tværs af kommuner, regioner og almen praksis har hver region siden 2007 skullet udarbejde sundhedsaftaler.

Det er de såkaldte sundhedskoordinationsudvalg, der står for aftalerne – og udvalgene er således et centralt forum for styrkelse af det tværsektorielle samarbejde.

Derfor kritiserer Danske Patienter i et nyt høringssvar, at der ikke er en repræsentant for patient og pårørende i udvalgene.

Med en brugerrepræsentant som medlem af udvalget sikrer man, at brugernes viden og erfaring med sundhedsområdet bliver inddraget som en fast og integreret del af udvalgets arbejde.

Offentligheden skal kunne følge med i effekter

I høringssvaret påpeger Danske Patienter desuden, at det er vigtigt, at offentligheden kan følge status og effekt af arbejdet med sundhedsaftalerne i regioner og kommuner – for eksempel på Sundhedsstyrelsens hjemmeside og på eSundhed.dk.

Læs høringssvaret her.

Kontakt

Johanne Kure. Foto: Tea Petersen

Johanne Kure

Chefkonsulent
33 41 47 54