Ny guide skal forbedre kvaliteten i sundhedsvæsenet

Nyhed
ordsky kvalitet

Dansk Selskab for Kvalitet i Sundhedssektoren (DSKS) udgiver i dag en ny kvalitetsguide, der skal fungere som et fælles opslagsværk med metoder og værktøjer for kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet. ViBIS har været med til at facilitere processen og udviklingen af guiden.

En ny kvalitetsguide til sundhedsvæsenet udkommer i dag. Gennem 26 opslag bliver læseren taget igennem de mest anerkendte og anvendte begreber, metoder og værktøjer til kvalitetsudvikling af hele sundhedssektoren.

ViBIS har faciliteret processen og udviklingen af guiden, hvor en redaktionsgruppe, eksperter og bedømmere står bag de endelige opslag, der folder sig ud over næsten 100 sider.

Kvalitetsguiden er den første af sin slags – det er et opslagsværk, der er henvendt hele sundhedsvæsenet på tværs af kommuner, regioner og almen praksis, og som konsekvent adresserer patienternes rolle i brugen af de enkelte metoder og værktøjer, fortæller Iben Berg Hougaard, analyse- og dokumentationschef i ViBIS, der har været projektleder på Kvalitetsguiden.

Guiden skaber et fælles sprog for god kvalitet, og henvender sig til alle sundhedsprofessionelle, der arbejder med kvalitetsudvikling helt tæt på borgere og patienter; blandt andet læger, sygeplejersker, jordemødre, terapeuter og SOSU-assistenter uanset om arbejdet foregår i en kommune, i en praksis eller på et hospital.

Ønsket er at gøre det nemmere at skabe god kvalitet i sundhedsvæsenet for patienter og borgere. 

Vi håber, at kvalitetsguiden fra dag ét vil blive brugt på hospitaler, i kommuner, på sundhedsuddannelser og alle andre steder i sundhedsvæsenet, så der kommer skub i kvalitetsudviklingen – og ikke mindst så der bliver sendt et tydeligt signal om, at kvalitetsudvikling og vidensdeling skal ske på tværs af sundhedsvæsenets sektorer og omkring patienten, fortæller Iben Berg Hougaard.

Find kvalitetsguiden her.