Førtidspension: Præcisering af regler er godt nyt for patienter

Høringssvar
none

Danske Patienter håber, at en præcisering af regler for førtidspension kan betyde, at flere patienter får tilkendt pension uden først at skulle igennem udsigtsløse ressourceforløb.

Forligskredsen bag reformen af førtidspension og fleksjob vil nu gennemgå og præcisere reglerne for ressourceforløb og dokumentationskravene. Det glæder Danske Patienter.

En præcisering kan sætte en stopper for ressourceforløb, som udelukkende gennemføres af hensyn til dokumentationskravene – og dermed betyde, at alvorligt syge patienter ikke skal deltage i ressourceforløb, hvor det alligevel ikke er realistisk, at patienten får gavn af indsatsen eller kan udvikle arbejdsevnen.

Langt flere patienter vil derfor i fremtiden hurtigere blive tilkendt førtidspension, og det mener Danske Patienter er både positivt og hensigtsmæssigt.

I øvrigt håber Danske Patienter også, at præciseringen kan løse problemet med, at kommunerne i dag tolker loven vidt forskelligt. Det giver en uens praksis, og det er ikke i orden, da alle patienter skal være underlagt den samme sagsbehandling, uanset hvor i landet de bor.

Læs høringssvaret her.

Ikke-terminale patienter overses

I 2015 kritiserede Danske Patienter lov om sygedagpenge.

Særligt formuleringen ”livstruende, alvorlig sygdom” risikerer at blive en klods om benet for patienter, som er i et uafklaret sygdomsforløb. 

Læs mere her.