Cannabisordning bliver forlænget

Høringssvar
none

Mange patienter oplever, at cannabis lindrer deres symptomer. Derfor bakker Danske Patienter op om, at forsøgsordningen med medicinsk cannabis bliver forlænget frem til 2026.

Med et nyt lovforslag forlænges muligheden for, at læger kan ordinere medicinsk cannabis til en række patientgrupper. Det glæder Danske Patienter, som samtidig er positiv over, at der også er lagt op til en tilskudsordning, som skal gøre medicinen mere tilgængelig.

Undersøgelser viser, at den høje pris på medicinsk cannabis er en af de største barrierer for patienter i forhold til at anvende cannabis via forsøgsordningen. For nogle patienter betyder det, at de føler sig nødsaget til at anvende uregulerede produkter uden om sundhedsvæsenet frem for at benytte forsøgsordningen, skriver Danske Patienter i et høringssvar til lovforslaget.

Behov for justeringer

Lovforslaget indeholder ikke nærmere detaljer om, hvordan forsøgsordningen konkret vil blive udmøntet. Danske Patienter har af flere omgange påpeget behovet for justeringer af den oprindelige ordning – herunder:

  • At der systematisk bliver indsamlet viden om effekter, både via kliniske studier og ved at inddrage PRO-data.
  • At der bliver lavet en udførlig vejledning til læger, så de er bedre klædt på til at udskrive medicinen.
  • At flere patientgrupper skal være omfattet af ordningen.
  • At flere cannabisprodukter skal være inkluderet i ordningen, så priserne bliver konkurrencedygtige og lægerne får mulighed for at vælge et produkt, der er tilpasset den enkelte patients behov.

Læs hele høringssvaret her.