500 elever tester temadag

Nyhed
none

Hvordan er det at have en kronisk sygdom og gå i skole? Det fik mere end 500 elever fra Hanssted Skole lov til at mærke på egen krop, da de fik besøg af medarbejdere fra Skole for mig.

Hvordan påvirker ADHD koncentrationsevnen i timen? Hvordan føles astma, når man løber rundt i skolegården? Og hvilke dilemmaer giver sygdom i forhold til skolen og kammeraterne? Det fik alle elever på Hanssted Skole i København mulighed for at mærke på egen krop, da hele skolen skulle teste en temadag, som Skole for mig har udviklet.

En syg hverdag

Omkring hver sjette barn under 16 år har en kronisk eller langvarig sygdom, men i mange skoleklasser er eleverne ikke klare over, at nogle af deres klassekammerater har en kronisk eller langvarig sygdom.

Netop det er baggrunden for, at Skole for mig har udviklet temadagen ”En syg hverdag”, så alle skoleklasser kan arbejde med sygdom og få en forståelse for, at sygdom er en del af livet. Materialet for temadagen er lavet til både indskoling, mellemtrin og udskoling, så alle elever kan få udbytte af dagen.

Temadagen skal gøre skolernes ansatte og eleverne i stand til at rumme børn med sygdom. Når klassen er bevidst om, hvordan sygdom kan påvirke nogle af deres klassekammerater, kan de være med til at mindske den negative indflydelse, sygdom har på børnenes liv.

På dagen fik eleverne mulighed for at tale om deres egne erfaringer med sygdom, diskutere sygdomsdilemmaer i en paneldiskussion, mærke sygdomme på egen krop og meget andet. Som en afslutning på dagen lavede klasserne nogle konkrete aftaler, der skal understøtte, at alle føler sig som en del af fællesskabet – også når de ikke kan være i skolen på grund af sygdom.

Skal ud til hele landet

Dagen var udbytterig – både for skolens elever og lærere, der havde gode snakke om, hvordan sygdom påvirker skolelivet. De kom også med gode input og ideer til, hvordan Skole for mig kan lave en endnu bedre temadag.

Nu vil Skole for mig bruge lærernes og elevernes oplevelser af dagen til at videreudvikle materialet. Herefter skal flere af Skole for migs samarbejdsskoler i København, Svendborg og Guldborgsund teste dagen og materialet, inden temadagen til foråret vil ligge helt klar til alle landets skoler. 

Herunder kan du se nogle af de tegninger, som elever i indskolingen lavede, da de talte om sygdom.

Temadag for hele klassen

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Temadagen er en hel undervisningsdag, der giver eleverne indblik i, hvordan det er at have en sygdom på en sjov og lærerig måde. Dagen indeholder konkrete redskaber og lever op til relevante fagmål.

Find materiale til temadagene her:

Om Skole for mig

Skole for mig er et projekt, der sætter fokus på de udfordringer, som børn med kronisk eller langvarig sygdom møder i hverdagen.

Læs mere om projektet her.