Alzheimerforeningen bliver en del af Danske Patienter

Pressemeddelelse

Alzheimerforeningen er blevet medlem af Danske Patienter. Foreningen bliver paraplyorganisationens 20. medlemsforening.

Alzheimerforeningen er blevet en del af fællesskabet i paraplyorganisationen Danske Patienter, der i tæt samarbejde med sine nu 20 medlemsforeninger arbejder for at skabe bedre forhold for patienter og pårørende på tværs af diagnoser.

Alzheimerforeningen har mange ting til fælles med vores øvrige medlemsforeninger, og derfor er det helt naturligt, at de nu bliver en del af paraplyen. Det er en stærk forening med mange gode initiativer, som kan inspirere os alle. Alzheimerforeningen vil blandt andet kunne bidrage med ny viden om de pårørendes rolle, da mennesker med demens er afhængige af deres pårørende på en særlig måde, siger direktør Morten Freil fra Danske Patienter.

Ikke naturlig del af alderdommen

Alzheimerforeningen søgte om optagelse i Danske Patienter fra den første oktober, og deres ansøgning blev godkendt på Danske Patienters repræsentantskabsmøde den 21. september.

Med et medlemskab i Danske Patienter håber vi at kunne bryde lidt med opfattelsen af, at demens er en naturlig del af det at blive gammel. Der er brug for, at vi anerkender demenssygdom som en sygdom, og vi skal gå fra at se demente som nogle, der hører under ældreomsorg, til at se på, hvordan vi kan give demenspatienterne den bedste behandling og pleje. Også for de andre sygdomme, som mange mennesker med demens lider af. Derfor giver det rigtig god mening for os at arbejde tæt sammen med de andre patientforeninger, siger direktør Nis Peter Nissen fra Alzheimerforeningen.

Danske Patienter er vokset støt de senere år – og med det nyeste medlem repræsenterer paraplyen 20 organisationer, der dækker over i alt 82 patientforeninger og samlet set 880.000 medlemmer.

Alzheimerforeningen

Repræsenterer de omkring 85.000 mennesker med demens i Danmark og deres knap 400.000 nære pårørende.

Blev stiftet i 1991 med det formål at virke for bekæmpelse og behandling af demenssygdomme, samt for bedring af vilkårene for patienter og pårørende.

Arbejder med håbet om en fremtid uden demenssygdomme og drømmer om et demensvenligt Danmark, hvor livet med demens er værd at leve, og ingen er alene med demens.

Læs mere på alzheimer.dk