Børnepanelerne er skudt i gang

Nyhed

Skole for mig har holdt to børnepaneler og interviews med skolebørn, der har fortalt, hvordan det kan blive nemmere at gå i skole med en kronisk eller langvarig sygdom.

Det er børnene selv, der er eksperter i deres udfordringer og behov i forhold til sygdom og skole. Derfor inviterede Skole for mig i alt 15 børn i alderen 10-15 år til interviews og to børnepaneler i uge 42.

Til børnepanelerne var børnene med til at sætte retningen for, hvilke problematikker Skole for mig frem over skal arbejde videre med. Det foregik blandt andet gennem leg og arbejde med fiktive casepersoner, hvor børnene satte ord på, hvordan det er udfordrende at have en kronisk eller langvarig sygdom med i skole hver dag. Derudover pegede børnene på de vigtigste problemstillinger og kom med råd og anbefalinger til, hvordan de kan løses.

Børnenes erfaringer er helt afgørende for projektet, og derfor glæder det Skole for mig, at deltagerne i panelet var så gode til at dele ud af deres erfaringer. Det betyder, at Skole for mig nu er blevet klogere på, hvad der er det vigtigste for de børn, der går i skole med deres sygdom.

Nåede du ikke at være med?

Du kan stadig nå det. Skole for mig samler løbende børnepaneler. Har du lyst til at fortælle om, hvordan det er at gå i skole med din sygdom? Måske har du haft en depression eller lider af angst? Så vil Skole for mig meget gerne høre fra dig. For Skole for mig handler både om de sygdomme, som sætter sig i krop og sind.


Vil du være med?

Hvis du har lyst til at være med i Børnepanelet eller stille op til et interview, så kontakt os. Ring på telefon 41 39 35 00 eller send en mail til cbj@danskepatienter.dk