Et tiltrængt løft til psykiatrien

Pressemeddelelse

300 nye millioner kroner skal være med til at løfte psykiatrien. Det fremgår af finansloven for 2014, der nu er på plads. Danske Patienter er positive.

150 millioner kroner til psykiatrien næste år – og 50 millioner kroner årligt fra 2015 til 2017. Det er resultatet af finansloven for 2014. Det er et positivt første skridt mod en ligestilling af det psykiske og somatiske område, og Danske Patienter er glade for, at man endelig tilgodeser det psykiatriske område på finansloven.

Der er ingen tvivl om, at det er en stor opgave at løfte psykiatrien. Og der er ingen tvivl om, at det vil kræve langt mere end de 300 millioner kroner, man nu har afsat. Men der er heller ingen tvivl om, at pengene kommer til at gøre en markant forskel og er et yderst positivt skridt i den rigtige retning, siger formand Lars Engberg fra Danske Patienter.

Mindre tvang – men hvad mere?

Pengene går til at nedsætte brugen af tvang i psykiatrien, men der er stadig meget at tage fat på, hvis man ønsker at give patienter med psykisk sygdom de samme rettigheder og muligheder for behandling som patienter med fysisk sygdom.

Det er positivt, at man vil mindske brugen af tvang i psykiatrien, men man må ikke glemme, at der er mange andre områder, der er væsentlige at tage fat på, hvis man ønsker at sidestille psykiatrien med det somatiske område, siger Lars Engberg og tilføjer: Regeringen skal fortsat arbejde målrettet for blandt andet at udbygge kapaciteten i psykiatrien, så vi kan tilbyde patienterne den hjælp, de har brug for – på de tidspunkter, hvor de efterspørger den.