Finanslov: Penge nok til udredning?

Pressemeddelelse
none

Danske Patienter er bekymrede for, om der er sat midler nok af i finansloven til udbygningen af kapaciteten på sundhedsområdet, som er en forudsætning for implementering af den nye udredningsgaranti.

Finanslovens formuleringer omkring finansieringen af den nye garanti for udredning er ikke helt klare, og i Danske Patienter er man således bekymret for, om budgettet rækker.

Kapacitetsudbygning i sundhedsvæsenet er en forudsætning for, at man kan implementere udredningsgarantien, og dermed udrede patienter inden for en måned. Og det kræver store investeringer, siger formand Lars Engberg fra Danske Patienter og fortsætter: Det er uklart for os, hvor mange penge man har sat af til implementering af udredningsgarantien på det somatiske område, der dækker den største andel af patienterne. På det psykiatriske område er der sat 200 millioner kroner af, og det, ved vi, er alt for lidt i forhold til den massive kapacitetsudbygning, der er behov for på dette område.

Udredning for alle?

I finansloven lægger man endvidere op til, at det er alle patienter, der vil blive udredt inden for en måned. Det afviger dog i forhold til det lovforslag om den nye udredningsgaranti, der netop nu er i høring.

I lovforslaget om udredning lægger man op til, at det kun er de patienter, der henvises til udredning i hospitalsregi, der vil blive udredt inden for en måned. Det betyder, at den enorme gruppe af patienter, der skal udredes i almen praksis eller hos speciallægerne ikke får nogen garanti. I Danske Patienter vil vi gerne understrege behovet for, at en udredningsgaranti også kommer til at gælde for de patienter, der udredes i regi af almen praksis, siger Lars Engberg.