Flere skolebørn mistrives

Nyhed
none

Et stigende antal børn og unge har problemer med deres psykiske helbred. Det kommer til udtryk i en stigning i sygdomme som angst og depression, viser ny rapport fra Vidensråd for Forebyggelse.

En ny rapport fra Vidensråd for Forebyggelse om børn og unges mentale helbred konkluderer, at det går i den forkerte retning, når det gælder børn og unges mentale sundhed. Over de seneste 20 år oplever flere børn således stress, angst, depression og spiseforstyrrelsen bulimi. Og det har konsekvenser. For den mentale sundhed er et vigtigt fundament for trivsel hos børn, og dermed også et grundlag for at kunne følge med i skolen.

Rapporten understreger endnu engang, hvor vigtigt det er at have fokus på det psykiske. Vi ved, at det mentale har stor betydning for, hvordan børn klarer sig i hverdagen. Det gælder også for tiden i skolen, hvor børns mentale velbefindende spiller en stor rolle for, hvordan de klarer kravene, siger projektchef Charlotte Bredahl Jacobsen fra Skole for mig.


Behov for indsatser i skolen

Det er nødvendigt med forebyggende indsatser, hvis man skal styrke børns mentale helbred. Her peger rapporten blandt andet på skolen som et særligt vigtigt sted at sætte ind, fordi lærerne dagligt har en tæt kontakt til børnene. Ifølge Skole for mig er det dog en forudsætning, at lærere bliver klædt godt på til opgaven.

Det er vigtigt, at vi får rustet skolerne, så de kan sætte ind med forebyggende tiltag, der kan være med til at sikre, at børnene ikke mistrives. Derfor indsamler vi i Skole for mig viden til skolerne og udvikler redskaber, så de får en reel mulighed for at løfte opgaven, siger projektchef Charlotte Bredahl Jacobsen fra Skole for mig.


Læs hele rapporten her.

FAKTA

Rapporten kortlægger forekomst og de sidste 20 års udvikling i mentalt helbred hos børn og unge i 10-24 års alderen.

Desuden diskuterer rapporten skolen som et og muligt indsatsområde, hvis man skal forbedre børns mentale helbred.