Gode initiativer i finanslov

Pressemeddelelse
none

Regeringen lægger op til markante forbedringer på sundhedsområdet.

Regeringen lægger i oplægget til finansloven 2012 op til markante forbedringer på sundhedsområdet. Danske Patienter er overvejende positive.

Bedre adgang til psykologhjælp, forløbskoordinatorer og afskaffelse af gebyrer på tolkebistand er blandt de tiltag, som Danske Patienter er begejstrede for i det nye oplæg til finansloven for 2012 og 2013.

Det har været en mærkesag for os at få udvidet adgangen til psykologhjælp – derfor er en opprioritering af psykiatrien positivt. Mennesker med kroniske sygdomme er i særlig risiko for at få en depression, og i dag er mulighederne for hjælp til de psykiske udfordringer meget få. Derfor er vi begejstrede over, at man åbner for, at alle danskere – ligegyldigt deres alder – kan få psykologhjælp, siger formand Lars Engberg, Danske Patienter.

Hjælp til at forstå – uden gebyrer

Initiativet til nu at afskaffe gebyrerne på tolkebistand er endnu en handling, som Danske Patienter hilser velkommen. Organisationen har i længere tid arbejdet for en afskaffelse af netop dette gebyr.

Forståelsen mellem patient og behandler er en af de vigtigste faktorer, hvis man skal nå en vellykket behandling. Der er således en klar dokumentation for, at sproglige barrierer forringer muligheden for at få den rigtige diagnose og følge en behandling. Desuden rammer gebyrerne nogle af de svageste i samfundet og forringer den lige adgang til behandling. En afskaffelse af gebyret er derfor rigtig positivt, siger Lars Engberg.

Et skridt i retning mod sammenhæng

Han understreger desuden, at indførelsen af forløbskoordinatorer for de svækkede, ældre medicinske patienter er et positivt skridt i retningen mod at skabe et sammenhængende sundhedsvæsen, der har patienten i centrum.

Danske Patienter havde dog håbet, at man også ville sikre denne patientgruppes mulighed for individuelle forløbsplaner og bedre forhold under indlæggelse.

Der er mange gode elementer i oplægget til finansloven, men man er ikke helt så ambitiøs, som vi havde håbet, i forhold til de ældre medicinske patienter. Desuden er vi kede af, at man tilsyneladende slet ikke forsøger at løfte rehabiliteringen, som er et område, der i høj grad kræver et kvalitetsløft, siger Lars Engberg.

Læs hele oplægget til finansloven her.