Handleplan skal hjælpe skoler med at håndtere syge børn

Nyhed

Skole for mig har udarbejdet en handleplan, som skal hjælpe skoler og institutioner med at håndtere et barn med kronisk eller langvarig sygdom.

Et barn bruger de fleste af sine vågne timer i skolen og skolens institutioner. De udgør derfor ikke kun fundamentet for en fremtidig uddannelse, men spiller også en stor rolle i barnets generelle trivsel.

For børn, der er ramt af kronisk eller langvarig sygdom, kan hverdagen være fyldt med udfordringer. De kan kæmpe med træthed, koncentrationsbesvær, fysiske forhindringer og øget fravær. Det er derfor vigtigt, at skolen og de tilknyttede voksne er klædt på til, og informerede om, hvordan man bedst muligt håndterer barnets situation.

Det handler om et godt samarbejde

Skole for mig har udarbejdet handleplanen ”Sådan håndterer I et barn med kronisk eller langvarig sygdom”, der fungerer som en huskeliste til skolen, lærerne og andre relevante fagpersoner til at håndtere det syge barn. Den er blandt andet gavnlig i forbindelse med første kendskab til sygdommen, når der sker ændringer i barnets behov, i overgangen fra indskoling til mellemtrinnet eller ved udskiftning i lærerstaben.

Handleplanen beskriver, hvordan man skaber et godt tværfagligt samarbejde mellem relevante fagpersoner – og ikke mindst med forældrene. Hvis det bliver vurderet, at barnet har behov for en ekstra indsats, indeholder handleplanen forslag til, hvordan man kan indkalde til et netværksmøde og hvilke mødedeltagere, som kan være relevante at invitere.

Planen fungerer også som et dialogværktøj, hvor en dagsorden for et netværksmøde kan sikre, at parterne husker de vigtigste punkter for at sikre barnet den bedst mulige skolegang.

Læs handleplanen her.