Initiativ for børn på Rigshospitalet bør bredes ud

Nyhed

Børn med langvarig sygdom har brug for hjælp til at fastholde deres tilknytning til skolen både fagligt og socialt under sygdoms- og behandlingsforløb. Rigshospitalet har knækket koden.

På Rigshospitalets afdeling for børn med kræft har man udviklet en ambassadørordning for de børn, der er indlagt og dermed væk fra skole i en længere periode. Ordningen er positivt evalueret og har netop fået bevilget penge af Børnecancerfonden til at blive landsdækkende.

Det er et vigtigt initiativ, som vi gerne ser, at man tager politisk og lokalt ansvar for at udvikle til børn med andre sygdomme også, siger formand Camilla Hersom fra Danske Patienter.

16 procent af alle børn under 16 år lider af kronisk eller langvarig sygdom. Mange af disse har længere perioder væk fra skole. Det er altafgørende for børnenes trivsel og faglige udvikling, at man understøtter deres tilknytning til skolen under fravær.

Velfungerende børn giver velfungerende voksne. Og vi har brug for stærke og fagligt dygtige unge mennesker i Danmark. Derfor bærer samfundet et stort ansvar for at støtte børn med sygdom, siger Camilla Hersom.

Få mere viden om tiltaget i videoen øverst – og læs mere om tiltaget.

Børn med sygdom

Børn i grundskolen er mellem fem og 17 år gamle, og hvert sjette af børnene i denne aldersgruppe har en kronisk eller langvarig sygdom.

Tallet er et overslag, da der eksisterer en række forskellige opgørelser på området – men ikke en egentlig registrering af antallet af børn med sygdom.

I en rapport fra Sundhedsstyrelsen fremgår det, at 10 procent af de danske børn lever med en fysisk sygdom.

Tæller man børn, der lider af psykisk sygdom med, bliver antallet dog højere. 16 procent, nærmere bestemt – og altså omkring hvert sjette barn.

Læs mere om børn med sygdom.