Møde i Danske Patienters repræsentantskab

Pressemeddelelse
none

På repræsentantskabsmødet blev forretningsudvalget udvidet, og et nyt medlem blev optaget i Danske Patienter.

Danske Patienter vokser - i mere end én forstand. På repræsentantskabsmødet den 25. april 2012 blev der både optaget en ny medlemsforening, og forretningsudvalget gjorde plads til flere medlemmer.

På mødet blev det vedtaget, at forretningsudvalget udvides med to medlemmer. Således er der, ud over formanden, seks pladser i forretningsudvalget.

Velkommen til to nye medlemmer

Henrik Steen Hansen fra Hjerteforeningen og Anne Bendix fra Dansk Fibromyalgi-Forening blev valgt til de to nye pladser i forretningsudvalget.

Anne Bendix har siddet som landsformand i Dansk Fibromyalgi-Forening siden 2001. Hun er uddannet folkeskolelærer og ved siden af sit arbejde som landsformand, er hun også suppleant i regionsrådet i Region Hovedstaden.

Henrik Steen Hansen er næstformand i Hjerteforeningen og overlæge på Odense Universitetshospital, hvor han er leder af hjerterehabiliteringsprogrammet.

Sammen skal Anne Bendixen og Henrik Steen Hansen sidde i forretningsudvalget med de fire øvrige medlemmer og formanden - og ved siden af den post har de også fået hver deres plads i bestyrelsen for Videnscenter for Brugerinddraglse i Sundhedsvæsenet (ViBIS), som ligeledes er blevet udvidet med to pladser.

Mere tid på posten

Den periode, som medlemmerne kan sidde i forretningsudvalget, er også blevet forlænget.

Før kunne man sidde to perioder af to år, men samtidigt med, at forretningsudvalget er blevet udvidet, har medlemmerne nu fået mulighed for at sidde i tre perioder af to år.

16 bliver til 17

Et andet vigtigt punkt på dagsordenen var optagelsen af foreningen Bedre Psykiatri, som enstemmigt blev budt velkommen i Danske Patienter af samtlige 16 medlemsforeninger. Således repræsenterer Danske Patienter nu 17 medlemsorganisationer.

Det nye samarbejde med Bedre Psykiatri styrker Danske Patienter i arbejdet med at sætte fokus på rettigheder til pårørende og til patienter med psykiske problemer.