Ny postlov kan få konsekvenser for mennesker med sygdom

Nyhed
Postkasse fyldt med aviser

Politikerne forhandler lige nu en ny postlov, der kan skabe udfordringer for patienter landet over, advarer Danske Patienter.

Hvis den nye postlov vedtages senere i dag, kan den få konsekvenser for mennesker ramt af sygdom, lyder det fra Danske Patienter, som har sendt et brev til blandt andre transport-, kultur- og sundhedsministeren for at gøre opmærksom på problemstillingen.

Postloven kan blandt andet betyde, at det for mennesker i visse steder af landet er slut med at få leveret post direkte til døren, og at de i stedet skal afhente deres post i centrale postbokse.

Men der er mennesker, der er så svækket af deres sygdom, at de er helt afhængige af, at posten bliver leveret til deres private adresse, siger Morten Freil, direktør i Danske Patienter til Ritzau.


Bevar den momsfri distribution

Danske Patienter frygter også, at den nye lov vil fjerne den momsfrie distribution. Dermed mister patient- og pårørendeforeninger muligheden for at sende medlemsblade ud uden at skulle betale moms.

Det vil have enorme omkostninger for foreningerne, der risikerer at skulle stoppe deres medlemsblade.

Bladene indeholder væsentlig information for mange kronisk syge, for hvem det ikke er naturligt at få deres informationer på nettet. For eksempel ældre mennesker, siger Morten Freil til Ritzau.

Kontakt

Rikke Skovgaard. Foto: Tea Petersen

Rikke Skovgaard

Kommunikationschef
31 18 93 42