Ny strategi for telemedicin vil gavne kronisk syge

Pressemeddelelse
none

Ny national strategi for digitalisering i sundhedsvæsenet vil forbedre patienternes mulighed for behandling i hjemmet.

Det er rigtig positivt, at der nu er kommet en strategi for digitalisering på sundhedsområdet. En strategi, der gælder for det samlede sundhedsvæsen og således går på tværs af både regioner, kommuner og almen praksis.

Danske Patienter hæfter sig særligt ved ambitionerne om at udbrede af hjemmemonitoreringen – behandling og kontrol i eget hjem – af patienter med kronisk sygdom.

Det er yderst positivt, at man vil sørge for at udbrede brugen af telemedicin med baggrund i en grundig evaluering af de projekter og tilbud, der allerede eksisterer. Det vil komme patienterne til gode, at nye løsninger hviler på et solidt erfaringsgrundlag, understreger formand Lars Engberg fra Danske Patienter og tilføjer:
Det er vigtigt, at man får implementeret faste tilbud om behandling i hjemmet – men man må ikke glemme, at patienter kan have forskellige behov, og det er derfor nødvendigt, at man skaber rum til differentiering.

Patienterne kan levere gode data

Danske Patienter er rigtigt glade for, at der i strategien er planlagt en analyse af potentialerne ved brug af patientrapporterede oplysninger – såkaldte PRO-data. Data om patienternes funktionsniveau og livskvalitet kan nemlig være nyttige i udviklingen af telemedicin.

Vi ved fra forskning, at inddragelse af patienters viden i planlægningen af et behandlingsforløb giver langt bedre behandlingsresultater og endda kan føre til besparelser – derfor er inddragelse af data fra patienterne en rigtig fornuftig plan.

Ifølge Danske Patienter udstikker den nye digitaliseringsstrategi således klare veje og målsætninger for udviklingen af området frem mod 2017. 

Det er nu afgørende at holde processen i gang, så de mange gode intentioner og klare målsætninger bliver indfriet på en ordentlig måde. De 75 millioner kroner, der er afsat af regeringen i forbindelse med strategien, er en vigtigt ressource i denne sammenhæng. Men også frem over bør man tænke på, hvordan man kan tilgodese dette vigtige område – for eksempel ved at afsætte midler i fremtidige forhandlinger om kommunerne og regionernes økonomi.

Find den nye nationale strategi her. 

Læs mere

Den nationale strategi for digitalisering i sundhedsvæsenet er kommet til verden i et samarbejde mellem regeringen, KL og Danske Regioner.

Se den her.