Sms’er ved sygefravær giver elever følelse af tryghed

Nyhed
none

På Tingstrup Skole i Thisted er der fokus på trivslen hos børn, der er fraværende på grund af sygdom. Her har det vist sig, at en sms kan gøre en stor forskel.

Med en ny ordning skal eleverne i fjerde til niende klasse på Tingstrup Skole i Thisted sende sms’er og ønske god bedring, hvis en elev i klassen er fraværende på grund af sygdom. Det giver en større tryghed hos den, der er fraværende, og skaber et bedre sammenhold i klassen, skriver DR i en nyhed.


Formålet med den nye ordning er at skabe bedre trivsel for børn, der er ramt af sygdom. Og ordningen har gode resultater. For ved at få en sms fra en i klassen føler de fraværende sig set, selvom de ikke fysisk er i skole sammen med de andre elever.

Temadag med fokus på sygdom

Når børn er ramt af sygdom, er det afgørende for deres trivsel, at det omgive miljø støtter op. Det er netop et af fokusområderne i projektet Skole for mig under Danske Patienter. Skole for mig har blandt andet udviklet materiale til en temadag for skoleklasser, der klæder elever og lærere på til at forstå, hvad det indebærer at være kronisk syg.


Et af emnerne på temadagen er netop at være opmærksom på de børn, som er fraværende. En tom stol i klassen er nemlig et symbol på, at nogen mangler – og det betyder alverden for den fraværende elev, at klassekammeraterne viser, at det betyder noget for dem, at man snart kommer tilbage.


Læs mere om projektet Skole for mig her. 

Temadag på Hanssted Skole

none
På Hanssted Skole skal alle tage ansvar for, at elever med fravær i kortere eller længere perioder føler sig som en del af fællesskabet på skolen. I efteråret satte skolen skub i en ekstra indsats i klasserne med en temadag, som Skole for mig havde arrangeret.

Læs mere om temadagen her.