Telemedicin – en vigtig løsning for patienter

Politisk indspil
none

Telemedicin kan give patienter større uafhængighed af sundhedsvæsenets organisering og arbejdsrytmer, bedre behandlingskvalitet og ikke mindst bedre vilkår for at håndtere et liv med sygdom.

I indspillet Telemedicin – en vigtig løsning for patienter understreger Danske Patienter, at telemedicinske løsninger skal implementeres bredt i sundhedsvæsenet. Formålet med implementering af telemedicinske løsninger må aldrig isoleres til et spørgsmål om besparelse, men skal være led i kvalitetsudviklingen af sundhedsvæsenet. Sundhedsvæsenet skal udvikles, så det følger med udviklingen i patienters behov og ønsker.

Danske Patienter opfordrer på den baggrund til, at der udarbejdes forpligtende nationale standarder, så der kan komme handling bag de gode intentioner om udvikling af telemedicin, som både regeringen og regionerne er enige om.

Vi skal videre fra udviklingsprojekter til implementering af telemedicinske løsninger, som kan tilpasses og målrettes alle patienter, der kan have gavn af løsningerne – og som ønsker dem.

Se indspillet her.

Telemedicin og kvalitet?

Danske Patienter har lavet endnu et politisk indspil om telemedicin. I det er en række anbefalinger, der skal sikre, at udvikling og implementering af telemedicin sker på en ordentlig måde og skaber størst mulig kvalitet i sundhedsvæsenet.

Læs indspillet her.