Vejleder gør livet lettere for børn med sygdom

Nyhed
none

Sygehuslærer Tina Reimann er begyndt som Skole for mig-vejleder på tre folkeskoler i Esbjerg. Hun skal hjælpe lærere, elever og forældre med at håndtere hverdagen med kronisk sygdom i folkeskolen.

Tina Reimann arbejder som sygehuslærer på Sydvestjysk Sygehus. Hun kender derfor mange af de børn, der har en kronisk eller langvarig sygdom på de tre skoler, hvor hun netop er begyndt som Skole-for-mig-vejleder. I kraft af sit job har hun et unikt indblik i, hvilke problemer børnene oplever i skolesystemet.

Hun beskriver, hvordan børn med kronisk eller langvarig sygdom i lang tid har været en overset elevgruppe, men at hendes samarbejde med skolerne betyder, at skolerne nu sætter fokus på de udfordringer, denne elevgruppe møder i deres daglige skolegang.

At møde andre i samme båd

Forældremøder og elevklubber på tværs af de tre folkeskoler er nogle af de tiltag, som Tina Reimann vil arbejde med som vejleder tilknyttet til Skole for mig projektet. Det giver forældrene og børnene en mulighed for at mødes med andre, der også kæmper med sygdom i folkeskolen.

Så møder de andre, der er i samme båd - og det er det vigtigste. Forældrene kan samle erfaringer på kryds og tværs, og de unge kan udveksle gode erfaringer og give hinanden tips og tricks. Det giver også viden om, hvor skoen trykker, og hvem der kan hjælpe med de her problemer, siger sygehuslærer Tina Reimann.

Børnene og forældrene lever med sygdom hver dag og har derfor en stor viden om, hvilken hjælp de har brug for, og hvordan man kan løse nogle af de udfordringer, de står overfor. Tina Reimann kan som Skole-for-mig-vejleder videregive denne viden til andre børn og forældre, skolerne og sundhedssystemet.

Bro mellem folkeskolen og sundhedsvæsnet

Tina Reimann vil fungere som sparringspartner for de lærere, der har en elev med sygdom. Hun kan sparre med dem om, hvordan de skal håndtere elevernes fravær og særlige behov, og lærerne kan også henvise forældrene til Tina Reimann. På den måde kan lærerne fokusere på faglighed og skolerelaterede emner i dialogen med forældrene.

Jeg håber, at noget af lærernes energi kan frigives til at tale med forældrene om undervisningssituationen og fagligheden, og at de så ellers kan henvise forældrene til mig. Jeg håber, at læreren vil se det som en hjælp, når sygdom kommer til at fylde meget eller bliver meget svært, siger Tina Reimann.

Som sygehuslærer har Tina Reimann erfaringer der gør, at hun kan hjælpe lærerne med viden om børn med kroniske og langvarige sygdomme, og hun kan i sin daglige gang på sygehuset hurtigt skaffe specialviden om de sygdomme, børnene kæmper med. Det betyder, at både lærere, elever og forældre bliver klædt bedre på til at håndtere et skoleliv med sygdom.

Sygehuslærere gør en forskel

tina_rimann_og_maria.jpg

Her er Tina Reimann sammen med Maria - en pige med en kronisk sygdom, der netop har afsluttet sin studentereksamen.

Maria har været rigtig glad for den støtte, som Tina har givet hende gennem skoletiden.