Virtuel skole hjælper børn med astma og allergi

Nyhed
none

Astma-Allergi Danmark og Sundhedsstyrelsen er gået sammen om at bygge en virtuel skole med gode råd til, hvordan skoledagen bliver lettere for børn med kronisk eller langvarig sygdom.

Hvert 10. danske skolebarn har astma. Det svarer til, at hver skoleklasse har en eller to elever med sygdommen. Ud over astmaen kæmper hver ottende af de astmaramte skolebørn også med allergi – og det udfordrer hverdagen i skolen. En af dem der til daglig oplever begrænsninger er otteårige Mikkel Lindgaard, der lider af astma, allergi og astma.

Astma-Allergi Danmark og Sundhedsstyrelsen har derfor set på, hvordan man kan forbedre skoledagen for børnene. Resultatet af samarbejdet er blandt andet hjemmesiden Astma-Allergi i skolen, der er konstrueret som en almindelig skole. Her kan man klikke sig ind i klasselokaler, skolegården, SFO’en og meget mere for at blive klogere på, hvad der er særligt udfordrende for børn med astma og allergi. 

Derudover er der på siden råd og ideer til, hvordan børnene kan hjælpes. Blandt andet er der forslag til, hvad man kan gøre for elever med astma og allergi, når der er børnefødselsdag i klassen, eller når julelysene skal tændes. 

Lider dit barn også af en sygdom?

Hos flere af Danske Patienters medlemsforeninger kan du læse mere om de udfordringer, der knytter sig til forskellige diagnoser. Derudover arbejder Skole for mig på at finde løsninger, der på tværs af diagnoser kan hjælpe børnene til en bedre skoledag.