Vokseværk i Danske Patienter

Pressemeddelelse
none

Danske Patienter har fået et nyt medlem – og de eksisterende medlemmer er vokset.

Danske Patienter har fået et nyt medlem – og de eksisterende medlemmer er vokset. Det styrker paraplyens stemme i den offentlige debat.

854.000. Det er antallet af borgere, som Danske Patienter nu repræsenterer. Antallet er blandt andet steget, da Danmarks Psoriasis Forening netop er blevet en del af paraplyorganisationen, der nu tæller 16 medlemsorganisationer og i alt 78 patientforeninger.

Vi glæder sig til at blive en aktiv del af netværket under Danske Patienter, som kan være med til at højne vort informationsniveau og ruste os i dialogen med myndighederne, siger landsformand Jens Sloth Nielsen fra Danmarks Psoriasis Forening.

Ny viden til organisationen

Danske Patienter er glade for, at Danmarks Psoriasis Forening har valgt at tilslutte sig paraplyorganisationen, da foreningen kan bidrage med ny og nyttig viden.

I Danske Patienter repræsenterer vi alle patienter i Danmark. Med Danmarks Psoriasis Forening som medlem får vi adgang til viden om et nyt sygdomsområde, og det kan gøre vores stemme endnu stærkere i den offentlige debat, siger formand Lars Engberg fra Danske Patienter.

Patientforeninger vokser

Desuden er medlemstallet i paraplyorganisationen netop gjort op, og det viser, at patientforeningerne vokser.

Vi repræsenterer nu mere end 850.000 borgere – både patienter og pårørende. Det styrker vores videngrundlag, så vi fremadrettet kan bidrage med endnu flere faglige kompetencer i samarbejdet med myndighederne om udviklingen af sundhedsvæsenet, siger Lars Engberg.

Udvikling i Danske Patienters medlemstal 2008-2011:

2008: 730.000 medlemmer fordelt på ni medlemsorganisationer.

2009: 794.586 medlemmer fordelt på 14 medlemsorganisationer.

2010: 831.509 medlemmer fordelt på 15 medlemsorganisationer.

2011: 853.934 medlemmer fordelt på 16 medlemsorganisationer.

Tallene er opgjort ved udgangen af hvert år.